Cel mai ieftin RCARca-ul bata-l vina, ce-i cu el, cum de expira asa repede, care-s avantajele.
Cel mai ieftin RCA Scurt ghid.
Ca sa putem circula cu orice vehicul pe strazi avem nevoie de asigurarea rca chiar daca alegi cel mai ieftin rca din romania.
Raspunderea civila auto, adica acea asigurare care aduce un bun la starea initiala sau plateste prejudiciul cauzat unui om ca urmare a unui accident rutier , ca de adus la starea initiala e si greu platind daune corporale si morale dupa caz.
E obligatoriu mai in toata lumea, iar in Uniunea Europeana trebuie sa respecte anumite conditii comunitare.
E incheiat de asiguratorii autorizati sa incheie acest tip de asigurare si suma asigurata este aceeasi la toti asiguratorii peste tot in Europa.
Suma asigurata este de peste 1 milion de euro pentru daune materiale si peste 6 milioane de euro pentru daune corporale si morale. Cum daunele sunt in crestere si tarifele platite de noi.
Totusi soferii care nu provoaca daune sunt compensati prin bonus iar soferii mai putin atenti prin malus. Clasa maxima de bonus presupune o reducere de 50% fata de tariful intreg.
Mai nou in Romania politele rca se incheie pe o perioada cuprinsa intre o luna si maxim 12 luni, cu multiplu de o luna.
Si mai nou dovada incheirii politei rca o constituie inclusiv aratarea politei organelor abilitate de control de pe telefon.
Totodata exista o baza de date comuna care se poate consulta pentru a vedea daca un vehicul este asigurat sau nu. Cateodata dureaza cateva zile din momentul incheierii politei pana la actualizarea acestei baze, ca atare polita in telefon sau printata pe o foaie a 4 normala poate fi mai buna.
Din vara 2020 cartea verde, adica asigurarea internationala de calatorie nu mai este verde, (era printata polita pe o hartie a4 care era verde in partea superioara) ci este alba, adica este printata pe o foaie a4 ca oricare alta.
Tarifele rca difera de la asigurator la asigurator si se calculeaza folosind o sumedenie de criterii, de aceea comparatorul nostru de tarife va ajuta sa vedeti rapid si usor ce asigurare rca vi se potriveste mai bine putand alege intre cea mai ieftina asigurare rca sau cea mai scumpa.

Drum bun!Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rcaieftin.ro © 2006 - 2023