Informatii asigurare rcaSunt necesare completarea tuturor datelor pentru afisarea ofertelor RCA?

Ofertele RCA se genereaza prin sisteme informatice conectate la mai multe entitati: asiguratori, baza de date a istoricului auto.
Toate informatiile sunt necesare pentru afisarea tarifului corect. Tarifele pentru RCA, conform legistlatiei romane trebuie sa fie peste tot la fel. Daca difera tariful, cel mai probabil unele date nu au fost introduse corect.


Ce este decontarea directa?

Cumparand aceasta optiune, in cazul in care sunteti lovit de un tert, puteti folosi propriul dvs asigurator rca pentru a va plati dauna. Este o optiune care este disponibila online contra unui tarif suplimentar. Atentie este valabila doar pentru daune materiale.


Am comandat polita si am observat o greseala. Ce fac?

Se mai intampla. De multe ori apare un alt numar auto pe polita pentru ca in baza de date a asiguratorului apare de regula vechiul numar auto al aceleiasi masini.Vom corecta datele. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o poza a talonului masinii. In tot acest timp polita este valabila desigur


Ce fac in caz de dauna?

Daca este o dauna usoara, maxim 2 masini implicate, va intelegeti asupra vinovatului si nu exista vatamari corporale se completeaza cu atentie constatul amiabil, se face schimb de numere de telefon, se ia o copie dupa rca si pagubitul anunta cat mai repede asiguratorul pentru a face programarea la deschiderea dosarului de dauna. Pe site-ul asiguratorului gaseste numerele de telefon actualizate unde trebuie sa suni. In cazul daunelor mai grave sau cand nu se inteleg partile trebuie facut proces verbal la politie urmat de procedura de mai sus.


Ce este sistemul de bonus malus?

Este sistemul prin care se bonuseaza clientii fara daune si se pedepsesc cei care provoaca daune printr-o majorare. Atentie clasa maxima de bonus este acum B8 fata de B14 cat era inainte. B8 inseamna o reducere de 50% din tariful de baza , iar M8 inseamna o majorare de 80%. B0=tariful de baza, B1-5%,B2-10%, B3-15%, B4-20%, B5-25%,B6-30%, B7-40%, B8-50%.


Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rcaieftin.ro © 2006 - 2023